tiistai 19. heinäkuuta 2011

All the way from the blue-collar workers to the dazzling rock stars...

Mietin tänään haalareita. Nuoret naiset pukeutuvat niihin tänä kesänä kaduilla ja kuvissa, ne ovat valuvia, väljiä ja liikkuvat kauniisti. Gaaloissa rohkeimmat tähdet vetävät ylleen kuvioidun catsuitin, joka ei jätä pientäkään vähää arvailujen varaan mitä tulee personal trainerin kanssa luotuun unelmavartaloon. Hehkeimmät festaribeibet ovat ihastuneet lappuhaalareihin, joiden alta pilkottaa vain narubikinit ja näyttävä lantiotatuointi. Itse olen yllättänyt itseni haaveilemasta mustasta vartalonmyötäisestä shortsihaalarista, jonka alle voisi pukea puseron ja vyötärön kapeimmalle kohdalle lenkkeihin vyön.

Ystäväni on vain sanonut, että eikö niiden kanssa ole helvetin vaikea käydä kusella.

Haalari vie vaatteena ajatukseni ensin glam- ja hardrockiin, New York Dollsin poikiin, Spinal Tapiin, ja sitten yleisemmin 70-luvulle, korkealle nouseviin vyötäröihin ja lopulta naisiin, jotka pukivat miehisen vaatteen saaden sen näyttämään vahvalta ja naiselliselta. Maskuliinisuus, lika ja ruumiillinen työ ovat silti usein ensimmäisiä ajatuksia, mitä vaate sanana herättää. Seuraavana ehkä tulevat sarjakuvien supersankarit, joiden kävelemistä helteisillä Helsingin kaduilla olisi duunareita vaikeampi ottaa tosissaan... Mitä nyt ajatus juuri alkoi kiihottaa.


Alle listaan kuitenkin suosikkini eli

TOP 3 HAALARINAISET: 


Suzi Quatro



























Suzin hopeahaalari ansaitsee kaiken mahdollisen kunnioituksen. Kuten myös sekin, että Quatro oli harvoja naispuolisia glamrockartisteja läpi 70-luvun. Hänestä kertova dokumentti vuodelta 2005 on nimeltään Naked Under Leather ja pari vuotta myöhemmin ilmestynyt elämäkerta Unzipped. 'Nuff said.


Marianne Faithfull elokuvassa Girl On A Motorcycle (1968), ohj. Jack Cardiff




















Elokuvassa Faithfullin hahmo Rebecca nousee yöllä sängystä, pukee ylleen mustan nahkahaalarin, jättää tuoreen aviomiehensä ja lähtee ajamaan moottoripyörällä kohti vapautta ja rakkautta molempien ollessa vain haavekuvia. Haalari verhoaa Rebeccan vartaloa lähes koko elokuvan ajan, minkä voi nähdä lopulta lähes symbolisena kuvana. Kuten Quatro-dokkari, elokuva tunnetaan myös nimellä Naked Under Leather.


Trailerissa Rebeccan rakastettu avaa haalarin hampaillaan.


 Françoise Hardy 



























Loppuun lumoavan kauniin ranskattaren yllä uskomattomin paljettihaalari koskaan, joka saa paatuneemmankin haalarinaisen haukkomaan henkeään. Tätä lisää!

---

PS. Huomatkaa jokaisella yhteneväiset poseeraukset: haalarit ja kädet lanteilla sopivat hyvin yhteen! Don't fuck with me, honey.

4 kommenttia:

  1. Runawaysin mimmeillä on kans ollu komeita haalari-asuja: http://www.thelmagazine.com/imager/b/magnum/1586878/6a01/Runaways.jpg

    Ja hei, laita tää sun blogi tonne Bloglovin'iin ku sielt on kätevä seurata uusia päivityksiä!

    VastaaPoista
  2. Joo, Runawaysilla niitä on ollut vielä niin paljon ja hienoja, etten olis keksinyt ees yhtä parasta lookia!

    Koitin laittaa tän sinne Bloglovin'iin, mut ei se ihan niin helposti toiminutkaan. En osaa. :(

    VastaaPoista
  3. Suzi Quatron punainen haalari oli minusta upea!

    VastaaPoista