lauantai 10. joulukuuta 2011

Stevie Nicks!

Nyt on kyseessä hullu tyyli-idolipostaus, jossa on kauhea määrä kuvia, joiden alkuperää en edes ajattele. Kyseessä siis Fleetwood Macin laulaja ja lauluntekijä STEVIE NICKS. 














Stevien tyylin peruspilarit ovat olleet samat pian 40 vuotta: pitkät vaalet hiukset, shaalit, viitat, kerroksellisuus, mystiikka, sifonki, sametti ja symboliikka. Olen aina nähnyt tyylin goottilaisena.



Stevie on käyttänyt koroltaan 15 senttisiä platformeja esiintyessään vuodesta 1975 lähtien. Hän on kertonut tunteneensa itsensä typeräksi lavalla paljon pidemmän Mick Fleetwoodin rinnalla ja halunneen siksi lisäpituutta.

Useimmin platformit olivat mokkasaappaissa. Stevie käytti korkeita pohjia kaikki ne vuodet kun ne eivät olleet muodissa, sillä ei halunnut palata jälleen 155 senttiseksi lavoilla.

En ihmettele, nuo saappaat ovat täydelliset. Ja kelpaisivat varmasti monelle tämän päivän fashionistalle.

 Stevie arkisempana...
 ...ja kasarina. Toimii yhtä kaikki, hän osasi hyödyntää ajan parhaat puolet menettämättä tyyliaan.
Stevien lavaesiintymiseen kuuluu elimellisesti erilaiset suuret huivit ja viitat, jotka hän levittää käsillä kuin siivikseen, etenkin tanssiessaan instrumentaaliosuuksia. Niitä kerrotaan olevan erityisesti tiettyjä kappaleita varten, mm. kultainen Gold Dust Womaniin.




Stevie Nicks on osaltaan yksi vaikutusvaltaisimpia amerikkalaisia lauluntekijöitä, luoden uraa ensin Fleetwood Macin riveissä ja myöhemmin soolona. Hän on musiikillisesti ja tyylillisesti antanut inspiraationsa monille tämän päivän artisteille. Itselleni hän on esimerkki biisintekijästä, joka kykenee äärimmäisen melodisiin ja populaarilla tavoilla iskeviin sävellyksiin kappaleissaan, joiden lyriikoissa on silti vertauskuvallisuutta ja voimaa.





Loppuun lempibiisini Fleetwood Macilta, livevideo Japanista vuodelta -77. Pidän videon hengestä ja jonkun mielestä ehkä irralliseltakin vaikuttavasta kuvituksesta. Steviellä on iso kiharapilvi ja yllä upea selästä avoin mekko... Joku tuolla videoiden kommenteissa sanoi, ettei tässä ehkä ole rockhistorian paras naisääni, mutta ehdottomasti yksi tunnistettavimmista.

1 kommentti:

  1. Hieno postaus! Loistavaa musaa.. Ajalta jolloin kaupallisempikin musa tehtiin hienosti!

    VastaaPoista